Recept

Mandulás torta - Krémes kényeztetés

Imádjuk ezt a receptet, mert nagyon könnyű elkészíteni. Az eredmény pedig nagyon krémes, de csöppet sem émelyítően édes.

Hozzávalók 1 db 6 személyes tortához:

A piskótához:

  • 180 g vaj
  • 150 g porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 evőkanál habtejszín
  • 2 db egész tojás
  • 150 g búzaliszt
  • 85 g szeletelt mandula

A habhoz:

  • 2 db tojásfehérje
  • 120 g porcukor
  • 90 g szeletelt mandula

A tálaláshoz:

  • Porcukor
  • Tejföl
  • Tejszínhab
  • Szeletelt mandula

Elkészítés:
180 fokra előmelegítjük a sütőt. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk. Először a piskótát készítjük el. A 2 egész tojást kihabosítjuk, és félretesszük. Keverjük össze a vajat, cukrot, és a sót, majd a citromhéjat és a tejszínt is adjuk hozzá. Folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a tojásokat - amelyeket előzőleg kihabosítottunk -, a lisztet, és a mandulát. Az így kapott masszát tegyük a tortaformába, egyenletesen oszlassuk el, és 20-25 percig süssük. Amíg sül, készítsük el a krémet. A két darab tojásfehérjét verjük habbá a porcukorral, és adjuk hozzá a mandulát. Ha a tésztaalap kisült, vegyük ki a sütőből, tegyük rá a krémet, és helyezzük vissza a sütőbe újabb 20 percre, vagy amíg meg nem keményedik a teteje. Ha kihűlt szeleteljük, és készítsük el a mousse-t. A tejfölt ízlés szerint édesítsük a porcukorral, majd adjunk hozzá annyi tejszínhabot, hogy gombócozni lehessen.

Evőkanállal tegyünk két gombócot a tányérra, és szórjuk meg stiftelt mandulával.

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?

Hozzávalók 1 db 6 személyes tortához:

A piskótához:

  • 180 g vaj
  • 150 g porcukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 5 evőkanál habtejszín
  • 2 db egész tojás
  • 150 g búzaliszt
  • 85 g szeletelt mandula

A habhoz:

  • 2 db tojásfehérje
  • 120 g porcukor
  • 90 g szeletelt mandula

A tálaláshoz:

  • Porcukor
  • Tejföl
  • Tejszínhab
  • Szeletelt mandula

Elkészítés:
180 fokra előmelegítjük a sütőt. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk. Először a piskótát készítjük el. A 2 egész tojást kihabosítjuk, és félretesszük. Keverjük össze a vajat, cukrot, és a sót, majd a citromhéjat és a tejszínt is adjuk hozzá. Folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a tojásokat - amelyeket előzőleg kihabosítottunk -, a lisztet, és a mandulát. Az így kapott masszát tegyük a tortaformába, egyenletesen oszlassuk el, és 20-25 percig süssük. Amíg sül, készítsük el a krémet. A két darab tojásfehérjét verjük habbá a porcukorral, és adjuk hozzá a mandulát. Ha a tésztaalap kisült, vegyük ki a sütőből, tegyük rá a krémet, és helyezzük vissza a sütőbe újabb 20 percre, vagy amíg meg nem keményedik a teteje. Ha kihűlt szeleteljük, és készítsük el a mousse-t. A tejfölt ízlés szerint édesítsük a porcukorral, majd adjunk hozzá annyi tejszínhabot, hogy gombócozni lehessen.

Evőkanállal tegyünk két gombócot a tányérra, és szórjuk meg stiftelt mandulával.

Oldalak

Recept
Sztárok
Katalin hercegné isteni stílusa folyamatosan formálódik, így nem csoda, hogy Vilmos herceg felesége idővel megvált néhány, egykor nagyon kedvelt darabjától.
Sztárok
A 80-as évek ikonikus sztárja, Beverly D’Angelo, most is képes meglepni a rajongókat: a legutóbbi Los Angeles-i bevásárlóútján olyan megjelenéssel tűnt fel, hogy sokan első pillantásra fel sem...
Lifestyle
Az állandó kísérőnkön, a Holdon olykor titokzatos fényvillanások jelennek meg. A tudósok sokszor ellentmondanak egymásnak, hogy ezt mi okozhatja.
Lifestyle
Bár a reklámok világától sokszor elkülönítjük a filmeket és sorozatokat, valójában a vászon és a képernyő régóta a marketing egyik legerősebb terepe.
Sztárok
Ma, majdnem egy évtizeddel a megismerkedésük után, Harry és Meghan története – a botrányaik ellenére – még mindig tartogatnak izgalmas részleteket a rajongók számára.
Lifestyle
A többség már igyekszik készülni az ünnepekre a bevásárlással, így bevetik a fagyasztót, ahova kerül hal, valamint hús is.