Muszáj ismerned őket: konyhai trükkök, amelyek Nobel-díjat érdemelnének, mégsem jutnak eszébe senkinek
Te hányat ismersz közülük? Higgy nekünk, ha kipróbálod őket, nem akarsz majd nélkülük élni!
Zseniális praktikák
Mind a hivatásos, professzionális szakácsok és séfek, mind az átlagos, főzést kedvelő háziasszonyok sok trükköt ismernek, amelyek megkönnyítik munkájukat, ezáltal kevesebb ideig kell a konyhába robotolniuk. Sőt, ők azok, akik állandóan kitalálnak valami újat, esetleg sikerül felfedezniük maguknak újra a régi, jól bevált praktikákat, a közösségi média pedig manapság tele van ezekkel a fortélyokkal, nem hiába, hiszen zseniális mind. Cikkünkben most 6 ilyen trükköt mutatunk be, amelyeket egyszerűen muszáj beépítened napi rutinodban, ha jót akarsz magadnak!
Almaszeletelő nem csak gyümölcsökhöz
Az almaszeletelővel nem csak gyümölcsöket vághatunk fel könnyedén – remekül használható például a gomba felszeleteléséhez is, ami csak igen keveseknek jut eszébe.
Egy nagyszerű tároló
Elfogytak a száraz élelmiszerek tárolására szolgáló edényeid? Nos, könnyedén készíthetsz egyet magadnak, ami remekül jöhet akkor is, ha éppen elutazol otthonról, de nem szeretnél magaddal vinni egy nagyobb dobozt. Gabonapehely, rizs vagy cukor tárolására is kiváló ez a módszer, és nincs szükséged másra, mint egy zacskóra, valamint egy palack nyakára és kupakjára. Helyezd a zacskóba a tárolni kívánt élelmiszert, majd vágd le egy műanyag üveg tetejét, húzd át a zacskó tetejét a palack nyakán, és csavard rá a kupakot.