Könnyed szilvás-mandulás sütemény

Ezt a könnyed, nyári szilvás-mandulás desszertet még finomabbá tehetjük egy kis vaníliafagylalttal.
Hozzávalók
-
1 csomag leveles tésztaTetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 4 ek. őrölt mandula
- 800 g szilva
- 25 g szeletelt mandula
- 3 ek. cukor
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és eközben egy nagy tepsibe tegyünk sütőpapírt majd rá a kinyújtott rétestésztát. Szórjuk rá az őrölt mandulát, majd tegyük a tetejére a kimagozott és ketté (vagy négyfelé) vágott szilvákat, végül hintsük meg a szeletelt mandulával és a cukorral. Nagyjából 20 perc elteltével, amikor a tészta aranybarnára sült és a szilva is megpuhult, vegyük ki, hagyjuk hűlni és szórjuk meg porcukorral.
Tartósítószer nélküli szilvalekvár
Fotók: bbcgoodfood.com, boozedandinfused.com




























