Könnyed szilvás-mandulás sütemény

Ezt a könnyed, nyári szilvás-mandulás desszertet még finomabbá tehetjük egy kis vaníliafagylalttal.

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 1 csomag leveles tészta
  • 4 ek. őrölt mandula
  • 800 g szilva
  • 25 g szeletelt mandula
  • 3 ek. cukor

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és eközben egy nagy tepsibe tegyünk sütőpapírt majd rá a kinyújtott rétestésztát. Szórjuk rá az őrölt mandulát, majd tegyük a tetejére a kimagozott és ketté (vagy négyfelé) vágott szilvákat, végül hintsük meg a szeletelt mandulával és a cukorral. Nagyjából 20 perc elteltével, amikor a tészta aranybarnára sült és a szilva is megpuhult, vegyük ki, hagyjuk hűlni és szórjuk meg porcukorral.

Tartósítószer nélküli szilvalekvár

Fotók: bbcgoodfood.com, boozedandinfused.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!