Könnyed szilvás-mandulás sütemény

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
1 csomag leveles tészta
  • 4 ek. őrölt mandula
  • 800 g szilva
  • 25 g szeletelt mandula
  • 3 ek. cukor
  • Elkészítés

    Melegítsük elő a sütőt 200 fokra és eközben egy nagy tepsibe tegyünk sütőpapírt majd rá a kinyújtott rétestésztát. Szórjuk rá az őrölt mandulát, majd tegyük a tetejére a kimagozott és ketté (vagy négyfelé) vágott szilvákat, végül hintsük meg a szeletelt mandulával és a cukorral. Nagyjából 20 perc elteltével, amikor a tészta aranybarnára sült és a szilva is megpuhult, vegyük ki, hagyjuk hűlni és szórjuk meg porcukorral.

    Tartósítószer nélküli szilvalekvár

    Fotók: bbcgoodfood.com, boozedandinfused.com

    Oldalak

    Szólj hozzá Te is!