Csirke saltimbocca bazsalikomos krumplipürével

Ennek az olasz eredetű ételnek a csirkés változata, legfőképp a bazsalikomos krumplipürének köszönhetően igazi nyári hangulatot kelt.

Hozzávalók

Csirke

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    1 pár csirkemell
  • 2 nagy bazsalikomlevél
  • 2 szelet prosciutto
  • 1 ek. olívaolaj
  • 2 ek. fehérbor
  • 100 ml csirke alaplé

Krumplipüré

  • ½ kg krumpli
  • 2-3 ek.tej
  • 1 ek. reszelt parmezán
  • 1-2 ek. aprított bazsalikom

Elkészítés

Elsőként készítsük el a krumplipürét, vagyis forraljunk sózott vizet és főzzük a megpucolt, felkockázott krumplit 15-20 percig, míg puha nem lesz. Szűrjük le, törjük össze és adjuk hozzá a tejet, a parmezánt és a bazsalikomot. Ízesíthetjük ízlés szerint borssal, sóval, majd tartsuk melegen. Ezután vágjuk ketté (de ne teljesen) és nyissuk ki a csirkemelleket, majd tegyünk bele egy bazsalikom levelet, végül hajtsuk vissza, tekerjük át egy prosciutto sonkával és rögzítésként szúrjunk bele hústűt vagy fogpiszkálót. Egy serpenyőben melegítsünk olajat és süssük a csirkemell mindkét oldalát 2-3 percig. Adjuk hozzá a bort, hagyjuk, hogy kicsit párologjon, majd öntsük fel a csirke alaplével és nagyjából 5 percig pároljuk. Vegyük ki és tálaljuk a krumplipürével.

Bazsalikomos csirkeragu leves

Fotók: bbcgoodfood.com, threemanycooks.com

Oldalak

Utazás
A szentinelézekről vajmi keveset tudunk, de a világ legveszélyesebb törzseként tartják őket nyilván. Aki a szigetükre téved, az valószínűleg nem éli túl a találkozást.
Utazás
Idén nyáron olyan forróság tombol majd Európában, ami még az elmúlt évek hőhullámait is felülmúlhatja - derül ki a legfrissebb előrejelzésekből.
Sztárok
Nem volt mese, Ördög Nórának és a TV2-s csapatnak országot kellett váltania. Továbbra sem könnyű az Ázsia expressz forgatása.