Panna cotta sárgabarack kompóttal

Az olasz panna cotta krémes állaga tökéletesen illik a puha barackokkal teli kompóthoz és együtt tökéletes ebéd utáni desszertet alkotnak.

Hozzávalók

Panna cotta

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 3 csapott teásk. zselatinpor
  • 500 ml szójatej
  • 1 citrom héja
  • 1 db vanília rúd
  • 1-2 ek. rum
  • 25 g barnacukor

Kompót

  • 350 g sárgabarack
  • 50 g barnacukor

Elkészítés

Szórjuk a zselatinport 3 evőkanálnyi vízbe és hagyjuk állni 5 percig. Ezután tegyük be a szójatejet, a citrom héját, a vaníliarúd belsejét, a cukrot és a rumot egy serpenyőbe. Melegítsük addig, amíg a folyékony hozzávalók elkezdenek forrni, majd vegyük le a tűzről és keverjük bele a zselatint. Hűtsük 10 percig, majd töltsük kis tálkákba és tegyük a hűtőbe körülbelül másfél órára, hogy megkössön. Ezután felezzük meg és magozzuk ki a barackokat. 150 ml vízzel együtt tegyük a cukrot egy serpenyőbe és melegítsük, míg a cukor feloldódik. Adjuk hozzá a barackot és főzzük 12-15 percig, míg a barack meg nem puhul, majd hagyjuk hűlni.

Ízletes tonhalas casserole

Fotók: bbcgoodfood.com, kitchenpreserve.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!