Retró kókuszkocka: omlós és lágy süti a régi szép időkből
Ezt a retró sütit amíg világ a világ, nem lehet megunni. Gyerekként is imádtuk, és ez máig nem változott. Mutatjuk a legjobb receptet.
Hozzávalók
- 40 dkg finomliszt
- 1 kk sütőpor
- 8 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 db tojás
- 1 ek méz
- 2 dl tej
A csokibevonathoz
- 25 dkg margarin
- 25 dkg kristálycukor
- 3 ek holland kakaópor
- 1 dl tej
- 30 dkg kókuszreszelék (a beleforgatáshoz)
Kókuszkocka: elkészítés
A margarint megolvasztjuk, a porcukorral felhabosítjuk, a tojásokat ezután egyenként hozzáadva belekeverjük. Hozzáöntjük a mézet és a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát beletesszük, simítjuk és kb. fél óra alatt 180 fokon készre sütjük. A csokibevonat alapanyagait egy edénybe tesszük és összefőzzük. Ha kivettük a tésztát és kihűlt annyira, hogy lehet vele dolgozni felkockázzuk, majd a langyosra hűlt öntetbe mártjuk és kókuszreszelékbe forgatjuk.