Klasszikus tzatziki - Ahogyan a görögök készítik

Ha görög ételekről esik szó, elsőként talán mindenkinek a tzatziki jut az eszébe, nem hiába: amilyen egyszerű elkészíteni, annyira finom is! Máris mutatjuk a receptjét.
Hozzávalók
- 250 g uborka
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 ek extra szűz olívaolaj
- 40 g kapor
- 1 kg görögjoghurt
- só, bors
Elkészítés
Az uborkát hámozzuk meg és vágjuk nagyon apróra. Sózzuk meg és hagyjuk állni 5 percig. Ha letelt ez az idő, nyomkodjuk ki felőle a felesleges vizet. A megtisztított fokhagymát és az olívaolajat tegyük egy turmixgépbe és turmixoljuk össze. Az uborkát, a fokhagymás elegyet, a felaprított kaprot, a joghurtot, a sót és a borsot tegyük egy tálba, majd keverjük el. Csorgassunk a tetejére olívaolajat és máris fogyaszthatjuk.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!