Klasszikus tojásleves - Recept
A klasszikus receptekre lehetetlen ráunni, most is egy régi kedvencünket idéztük meg. A tojásleves kiváló családi ebédekre, de akár egy gyors vacsorának is megfelel.
Hozzávalók
- 2 l víz
- 2 evőkanál liszt
- 2 db tojás
- fűszerpaprika
- só
- 3 evőkanál étolaj
- ételecet
Elkészítés
Egy lábosban melegítsük fel az olajat, adjuk hozzá a lisztet és készítsünk rántást. Lehúzzuk a tűzről, majd hozzáadjuk a paprikát. Öntsük fel a vízzel, keverjük jól össze, sózzuk ízlés szerint és várjuk meg míg felforr. Addig egy tálba üssük fel a tojásokat, sózzuk meg őket, majd egy villával keverjük el. Ha a leves felforrt, akkor lassan csurgassuk bele a tojást, kevergetés közben. Még 2 percig forraljuk, ecettel ízesítve tálaljuk.
Ezt is ajánljuk: Brokkoli krémleves