Klasszikus répatorta - Megunhatatlan, örök kedvenc

Egy isteni répatortára még azok sem tudnának nemet mondani, akik egyébként nem kedvelik a sárgarépát. Készítsd el Te is, meglátod, az egész családot boldoggá teszed vele!

Hozzávalók

  • 300 g rétesliszt
  • 250 g lereszelt sárgarépa
  • 250 g porcukor
  • 150 ml olaj
  • 3 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 tasak sütőpor
  • őrölt fahéj

Elkészítés

A tojássárgákat keverjük el az olajjal és a porcukorral. Ehhez jöhet hozzá a lereszelt sárgarépa, a vaníliás cukor és a sütőporral elkevert liszt. Ízesítsük ízlés szerint fahéjjal és a citrom héjával. Keverjük el, majd forgassuk bele a tojásfehérjéből vert habot. Az így kapott masszát öntsük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. 180 fokon süssük készre fél óra alatt. Hagyjuk kihűlni, majd szórjuk meg a tetejét porcukorral.

Fotó: gretchensbakery.com

Oldalak

Lifestyle
Egy gimnazista úgy érezte, hogy volt egy idős férfi, aki mindenbe bele akart kötni. Később neki a súlyát is elkezdte erősen kritizálni.
Sztárok
Gáspár Győző már tudja jól, hogy mi lesz a titka annak, ha visszakerül a képernyőre. A végén persze még az is lehet, hogy igaza lesz.
Lifestyle
Igyekszünk tudatosan vásárolni, és sokan fordulnak már az olcsóbb, saját márkás termékek felé a szupermarketekben. Viszont tudod, hogy valójában mit teszel ilyenkor a kosaradba?