Hűsítő gyömbéres-szilvás granita - Kizárólag felnőtteknek

A granita hasonlít a fagylalthoz: hűsítő desszert, ráadásul igazi gyümölcsből készül. Cikkünkben egy nyár végi finomságot, a szilvás verziót ajánljuk a figyelmedbe!

Hozzávalók

  • 450 g érett szilva
  • 1/3 csésze kristálycukor
  • 1/2 ek citromlé
  • néhány szem kandírozott gyömbér
  • 2 ek gyömbérlikőr

Elkészítés

A szilvát mossuk meg és egészben tegyük bele egy serpenyőbe a cukorral, a citromlével és a gyömbérrel. Főzzük 5-10 percig, közben kissé nyomkodjuk meg a szilvákat, hogy levet eresszen. Ezt követően vegyük le a tűzről és szitán nyomkodjuk át. Az így kapott péphez öntsük hozzá a likőrt, keverjük el, majd öntsük bele egy hőálló edénybe. Így tegyük be mélyhűtőbe, és 30 percenként villával keverjük át, hogy kristályos állaga legyen. Tálaláskor szórjuk meg a tetejét kandírozott gyömbérrel.

Fotó: foodpleasureandhealth.com

Oldalak

Sztárok
Volt idő, amikor az Oscar-díjas színésznő előre rettegett a csókjelenetektől. Hathaway friss interjújában egy több évtizedes kulisszatitokba avatta be a közönséget.
Lifestyle
Ha szeretsz étteremben enni és kedveled a gourmet fogásokat, akkor biztosan jártál már olyan helyen, ahol a luxuskörülmények közt felszolgált ételek egészen aprócskák voltak. Nos, ennek is megvan az...
Lifestyle
Már unod a megszokott kávézást reggelente? Mutatunk egy tippet, amivel alaposan fel tudod dobni az ízét!