Hentes tokány: Egy gyors, laktató magyaros, aminek az asztalon a helye! Recept

Készítheted tarjából, combból vagy lapockából - a végeredmény mindenhogyan isteni lesz!

Hentes tokány

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéstarja
  • 10 dkg füstölt, húsos szalonna
  • 5 db csemegeuborka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olaj
  • só, bors

Elkészítés:

A sertéshúst és a szalonnát csíkokra vágjuk, utóbbit egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk. Ha a szalonna már majdnem kész, hozzáadjuk a felkockázott hagymát, amit üvegesre dinsztelünk. Ezután mehet bele a sűrített paradicsom és a zúzott fokhagyma, valamint a hús is. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk a ragut, majd közepes lángon, lefedve puhára pároljuk, ha szükséges, egy kis vizet adunk hozzá. Ha a hús elkészült, hozzáadjuk a csíkokra vágott csemegeuborkát is, amivel további 3-5 percig pároljuk, végül pedig rizzsel vagy főtt tésztával tálaljuk.

További két klasszikus főételért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!