Klasszikus Kossuth-kifli - Recept
Jó érzés új ételek elkészítésével kísérletezgetni, ám nem árt néha, ha a klasszikusoknál maradunk. Cikkünkben ezúttal a Kossuth-kifli receptjét mutatjuk!
Hozzávalók
- 50 dkg porcukor
- 40 dkg vaj
- 35 dkg liszt
- 9 tojás
- 3 tasak vaníliás cukor
- 2 citrom héja
Elkészítés
A tojások sárgáját keverjük habosra a vajjal, majd adjunk hozzá 40 dkg porcukrot, a 2 tasak vaníliás cukrot és a lereszelt citromhéjat. Keverjük össze, közben pedig szórjuk bele a lisztet és a tojás fehérjéből készült vert habot. Vajjal kenjünk ki egy tepsit és hintsük meg liszttel. Ebbe öntsük a tésztát, majd süssük meg. Ha megsült, vegyük ki a sütőből és szaggassunk belőle szaggatóval kis félholdakat. Tálaláskor a maradék porcukorral szórjuk meg a tetejüket.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!