Májpástétom házilag - Recept

A házi készítésű májpástétommal semmi nem tudja felvenni a versenyt! Ráadásul elkészítése könnyebb, mint gondolnánk. Íme, a receptje!

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemáj
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg zselatin
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 dl húsleves
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor kakukkfű
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 ek mustár

Elkészítés

Pirítsuk üvegesre a felkockázott vöröshagymát a vajon, majd adjuk hozzá a csirkemájat és az összezúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel és pirospaprikával ízesítsük. Néha keverjük meg és pároljuk puhára. Vegyük le a tűzről, hagyjuk, hadd hűljön langyosra, majd daráljuk le húsdarálón. Keverjük hozzá a mustárt, majd tegyük bele a masszát egy tálba. A zselatint oldjuk fel a húslevesben, majd öntsük rá a pástétom tetejére. Hagyjuk, hogy a hűtőben néhány óra alatt megdermedjen.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: tastyeatsathome.wordpress.com

Oldalak

  • 1
  • 2