Májpástétom házilag - Recept
A házi készítésű májpástétommal semmi nem tudja felvenni a versenyt! Ráadásul elkészítése könnyebb, mint gondolnánk. Íme, a receptje!
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemáj
- 10 dkg vaj
- 5 dkg zselatin
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 dl húsleves
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csokor kakukkfű
- 1 kk pirospaprika
- 1 ek mustár
Elkészítés
Pirítsuk üvegesre a felkockázott vöröshagymát a vajon, majd adjuk hozzá a csirkemájat és az összezúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel és pirospaprikával ízesítsük. Néha keverjük meg és pároljuk puhára. Vegyük le a tűzről, hagyjuk, hadd hűljön langyosra, majd daráljuk le húsdarálón. Keverjük hozzá a mustárt, majd tegyük bele a masszát egy tálba. A zselatint oldjuk fel a húslevesben, majd öntsük rá a pástétom tetejére. Hagyjuk, hogy a hűtőben néhány óra alatt megdermedjen.
Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!