Királyi fogás: Klasszikus hagymás rostélyos

Egy tökéletes családi ebéd mennyei főfogása lehet ez az étel.

Hagymás rostélyos

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db közepes fej vöröshagyma
  • 4 nagy vagy 8 kisebb szelet rostélyos
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 evőkanál mustár
  • só, őrölt bors
  • étolaj

Elkészítés:

Kikeverjük a mustárt 4-5 evőkanál étolajjal, melyet ezután őrölt borssal fűszerezünk. Az elkészült mustáros páccal vékonyan bekenjük a hússzeleteket, melyeket vagy néhány órára vagy egy éjszakára a hűtőbe teszünk. Miután letelt a pácolási idő, a húst megsózzuk, borsozzuk és megforgatjuk lisztben. Eközben megtisztítjuk a hagymákat és vékony karikákra vágjuk. Felhevítjük az olajat, és a hagymakarikákat megforgatjuk étkezési keményítőben. Belerakjuk a forró olajba és arany barnára sütjük. A megmaradt olajban megsütjük a hússzeleteket is. Tálalásnál a hagymakarikákat a hússzeletekre halmozzuk. Köretként fogyaszthatunk hozzá krumplifánkot, sültkrumplit, zöldségeket és salátát.

Még két hagyományos ételért kattints a következő oldalra!

Fotó:instagram

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!