Klasszikus franciasaláta - Recept

A franciasaláta a húsvét elmaradhatatlan kelléke. Ha még nem tudod, hogyan fogj hozzá, mutatunk egy remek receptet!

Hozzávalók

  • 50 dkg borsó
  • 30 dkg sárgarépa
  • 2 alma
  • 5-6 ecetes uborka

Öntethez

  • 4 dl tejföl
  • 2 ek mustár
  • 2 ek majonéz
  • 1 tk citromlé
  • fél tk cukor
  • 1 kk só

Elkészítés

Kockázzuk fel a sárgarépát, majd főzzük meg a borsóval együtt. Csepegtessük le, tegyük egy nagyobb tálba és várjuk meg, míg kihűl. Ekkor adjuk hozzá a felkockázott almát és uborkát. A tejfölből, majonézből, mustárból, citromléből, cukorból és sóból készítsünk öntetet, amit aztán öntsünk rá a salátára. Keverjük össze és tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Ha Te is szereted a franciasalátát, nyomj egy lájkot a cikkre vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: jbeancuisine.wordpress.com

Oldalak

Sztárok
A walesi hercegné március végén, a közösségi médiában jelentette be, hogy rákot diagnosztizáltak az orvosok. A legfrissebb fejlemények arra engednek következtetni, hogy súlyosbodott Katalin állapota.
Lifestyle
Egyetlen dologra érdemes fókuszálnod, amiből rögtön leszűrhető, ha a beszélgetőpartnered épp megpróbál átverni téged.