Klasszikus franciasaláta - A húsvét elmaradhatatlan kelléke

A franciasaláta az egyik legegyszerűbben elkészíthető és legfinomabb saláta, nem véletlenül olyan népszerű a Húsvéti asztalnál is. Ha nem tudod, hogyan fogj hozzá, mutatunk egy remek receptet!

Hozzávalók

  • 50 dkg borsó
  • 30 dkg sárgarépa
  • 2 alma
  • 5-6 ecetes uborka

Öntethez

  • 4 dl tejföl
  • 2 ek mustár
  • 2 ek majonéz
  • 1 tk citromlé
  • fél tk cukor
  • 1 kk só

Elkészítés

Kockázzuk fel a sárgarépát, majd főzzük meg a borsóval együtt. Csepegtessük le, tegyük egy nagyobb tálba és várjuk meg, míg kihűl. Ekkor adjuk hozzá a felkockázott almát és uborkát. A tejfölből, majonézből, mustárból, citromléből, cukorból és sóból készítsünk öntetet, amit aztán öntsünk rá a salátára. Keverjük össze és tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Ha Te is szereted a franciasalátát, nyomj egy lájkot a cikkre vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: jbeancuisine.wordpress.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Áprilisban debütál a Daalarna új kollekciója, amely olyan menyasszonyoknak készült, akik egy igazán egyedi és szemkápráztató ruhában szeretnék kimondani a boldogító igent.
Lifestyle
A Vízöntő élete rövidesen jóra fordul. Napi horoszkóp!
Utazás
A többség ki akarja majd használni a húsvéti hosszú hétvégén kínálkozó jó időt, és biztosan útra fog kelni. Azonban van néhány dolog, amire figyelni kell a közlekedésben!