Készítsünk csörögefánkot

Ha kedvünk támadt valami finomságra, akkor felejtsük el egy kis időre a csokit és a muffinokat, inkább készítsünk mennyei csörögefánkot.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    450 g finomliszt
  • kevés só
  • 2 nagyobb tojás
  • 2 ek kristálycukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 ek száraz fehérbor
  • 1 ek extraszűz olívaolaj
  • 750 ml olívaolaj a sütéshez
  • 50 g porcukor

Elkészítés

Szitáljuk a lisztet és a sót egy nagyobb tálba. Keverjük hozzá a tojást, a cukrot, a citromhéjat, a bort és az extraszűz olívaolajat, hogy sűrű tésztát gyúrhassunk belőle. Nyújtsuk ki a tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon, és derelyevágóval vágjuk fel körülbelül 3x15 centiméteres téglalapokra. Ezek közepébe is vágjunk két metszést a derelyevágóval. Melegítsük meg az olajat egy edényben jó forróra. Kis adagokban süssük ki a fánkokat, míg arany barnára pirulnak. Egy adagot 5-7 percig süssünk. Itassuk le a tésztákról az olajat papírtörlővel. Hintsük meg a fánkokat porcukorral, és forrón tálaljuk.

Ezt is ajánljuk: Baconös csavart - Variációk leveles tésztára 2.

Fotó: ebony.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!