Ropogós, pikáns Kentucky csirke: varázsold Amerikát a tányérodra!
Egy kicsit tegyük félre a hamburgert, az amerikai konyha még bőven tartogat isteni finomságokat a tarsolyában. A pikáns Kentucky csirkeszárny egy közülük, már mutatjuk is, hogy tudod elkészíteni.
Hozzávalók
- 1 kg csirkeszárny
- só, bors
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek sűrített paradicsom
- 1 ek olívaolaj
- 1 ek chilikrém
- 1 ek Worcestershire szósz
- 1 ek méz
- 1 ek szójaszósz
Elkészítés
A csirkeszárnyakat sózzuk, borsozzuk. A pác hozzávalóit keverjük el egy kis tálban, majd a felét öntsük rá a csirkeszárnyakra. 1 óráig hagyjuk pácolódni. Ha letelt az idő, tegyük a szárnyakat egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Fedjük le fóliával és 220 fokra előmelegített sütőben süssük nagyjából ¾ óráig. Ekkor vegyük le róla a fóliát, kenjük a szárnyakra a pác másik felét és kicsit alacsonyabb fokozaton süssük addig, míg rá nem pirul a pác a húsra. Krumplival tálaljuk.
Még több csirkés receptet találsz a következő oldalon, ne hagyd ki a legfinomabb rizottót és saslikot!