Kelkáposztás baconös tészta - Az ősz kedvenc étele
Eddig azt gondoltad, hogy a kelkáposztából csak főzelék készíthető? Ezzel az ízletes tésztával bebizonyítjuk, hogy ez a zöldség igenis alkalmas mindenféle finomság elkészítésére.
Hozzávalók
- 25 dkg tészta
- 1 fej lilahagyma
- 15 dkg bacon
- 20 dkg kelkáposzta
- só, bors
Elkészítés
A bacont nagyobb darabokra kockázzuk, majd süssük ropogósra. A húst szedjük ki a zsírból, majd tegyük félre. A felkockázott lilahagymát kezdjük el sütni a bacon zsírján, majd amikor már üveges, adjuk hozzá a kockára vágott kelkáposztát. Amíg a kelkáposzta megpuhul, főzzük meg a tésztát. A főzőlevéből tegyünk félre 1 merőkanálnyit. Amint összepuhultak a zöldségek, adjuk hozzá a bacont, öntsük föl a főzőlével, majd 3-4 perc alatt forraljuk össze. A tésztát adjuk hozzá az elkészült szószhoz, majd sajttal megszórva tálaljuk.