Kelbimbó krémleves - Ízletes zöldségleves
A kelbimbó a tél egyik legegészségesebb zöldsége. Bár nagyon sok an ódzkodnak tőle, krémleves formájában isteni íze van!
Hozzávalók
- 1 közepes lilahagyma
- 1 közepes sárgarépa
- 40 dkg kelbimbó
- 1 dl olíva olaj
- 2 dl főzőtejszín
- 1 tk szerecsendió
- Curry
- Kakukkfű
- Fehérbors
Elkészítés
A hagymát, a répát és a kelbimbót tisztítsuk meg, majd vágjuk őket nagyobb darabokra. Olajon pároljuk egy kicsit. Mikor már kezd barnulni, tegyünk rá 1 liter vizet. Mehetnek bele a fűszerek is. Addig főzzük, amíg a répa kissé meg nem puhul. Vegyük le a tűzről, és turmixszoljuk össze botmixxerrel. Tegyük bele apránként a tejszínt is. Ha szükség van rá, adhatunk hozzá még egy kis vizet.
Pirítóssal, szalonnával tálaljuk.