Káposztás sztrapacska: Egy étel, aminek képtelenség ellenállni!
Ez a változat savanyú helyett édes káposztából készül.
Káposztás sztrapacska
Hozzávalók:
- 1 kg káposzta
- 1 kk cukor
- 50 dkg krumpli
- 15 dkg liszt
- 1 tojás
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A sztrapacskához a meghámozott krumplit nyersen lereszeljük, egy csipet sót hintünk rá és kb. 15 percig állni hagyjuk. A levét ezután kinyomkodjuk, hozzáütjük a tojást, belekeverjük a lisztet, és ha úgy látjuk, annyi vizet öntünk hozzá, hogy egy nokedli állagú masszát kapjunk. A tésztát forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk, majd, ha a galuskák feljöttek a víz tetejére, további 3 percig főzzük, végül szűrőkanállal kiemeljük és lecsöpögtetjük. Eközben a káposztát lereszeljük, majd olajon megdinszteljük, borsozzuk és kissé meg is pirítjuk. A végén alaposan összeforgatjuk a sztrapacskával. Önmagában, de pirított szalonnakockákkal is isteni és laktató eledel.