Recept

Káposztás sztrapacska: Egy étel, aminek képtelenség ellenállni!

Ez a változat savanyú helyett édes káposztából készül.

Káposztás sztrapacska

Hozzávalók:

  • 1 kg káposzta
  • 1 kk cukor
  • 50 dkg krumpli
  • 15 dkg liszt
  • 1 tojás
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A sztrapacskához a meghámozott krumplit nyersen lereszeljük, egy csipet sót hintünk rá és kb. 15 percig állni hagyjuk. A levét ezután kinyomkodjuk, hozzáütjük a tojást, belekeverjük a lisztet, és ha úgy látjuk, annyi vizet öntünk hozzá, hogy egy nokedli állagú masszát kapjunk. A tésztát forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk, majd, ha a galuskák feljöttek a víz tetejére, további 3 percig főzzük, végül szűrőkanállal kiemeljük és lecsöpögtetjük. Eközben a káposztát lereszeljük, majd olajon megdinszteljük, borsozzuk és kissé meg is pirítjuk. A végén alaposan összeforgatjuk a sztrapacskával. Önmagában, de pirított szalonnakockákkal is isteni és laktató eledel.

További káposztás receptekért lapozz!

Fotó, leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Video Ha ezt csinálja a mobilod, éppen most lopják az adataidat
Recept
Sztárok
Végre kiderült, ki vihette haza 2024-ben a műsor 10 millió forintos fődíját.
Sztárok
Mesés ékszergyűjteményén keresztül Katalin hercegné rejtett, ám szívből jövő üzeneteket szokott küldeni, melyeknek mind nagyon fontos jelentésük van.
Sztárok
Mint kiderült, az akkor még csak hercegi rangot viselő Károly egy alkalommal őszintén vallott Dianával való házasságáról, méghozzá nem is akárkinek.