Káposztás sztrapacska: Egy étel, aminek képtelenség ellenállni!

Ez a változat savanyú helyett édes káposztából készül.

Káposztás sztrapacska

Hozzávalók:

  • 1 kg káposzta
  • 1 kk cukor
  • 50 dkg krumpli
  • 15 dkg liszt
  • 1 tojás
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A sztrapacskához a meghámozott krumplit nyersen lereszeljük, egy csipet sót hintünk rá és kb. 15 percig állni hagyjuk. A levét ezután kinyomkodjuk, hozzáütjük a tojást, belekeverjük a lisztet, és ha úgy látjuk, annyi vizet öntünk hozzá, hogy egy nokedli állagú masszát kapjunk. A tésztát forrásban lévő, sós vízbe szaggatjuk, majd, ha a galuskák feljöttek a víz tetejére, további 3 percig főzzük, végül szűrőkanállal kiemeljük és lecsöpögtetjük. Eközben a káposztát lereszeljük, majd olajon megdinszteljük, borsozzuk és kissé meg is pirítjuk. A végén alaposan összeforgatjuk a sztrapacskával. Önmagában, de pirított szalonnakockákkal is isteni és laktató eledel.

További káposztás receptekért lapozz!

Fotó, leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!