Egy isteni tex-mex étel, házilag: Krémes kaliforniai burrito csirkemellel

Mind a tíz ujjadat megnyalod majd ezután az amerikai-mexikói ízvilágban gazdag étel után!

Kaliforniai burrito

Hozzávalók:

  • 500 g csirkemell
  • 250 g fagyasztott sült burgonya
  • 50 g guacamole
  • 4 db tortilla lap
  • 1 pohár natúr joghurt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fokhagymás pác fűszerkeverék
  • reszelt vörös cheddar sajt
  • olaj
  • só, bors

Elkészítés:

A csirkemellet megtisztítjuk, ezt követően pedig vékony csíkokra vagy apró kockákra vágjuk, majd ízlés szerint fokhagymás pác fűszerkeverékkel ízesítjük. Forró olajban kisütjük, és félretesszük, amíg előkészítjük a többi hozzávalót. A sült burgonyát bő, forró zsiradékban megsütjük, lecsöpögtetjük, a natúr joghurtba pedig egy gerezd zúzott fokhagymát elkeverünk, és sóval, borssal ízesítjük. A tortilla lapokat felmelegítjük és összeállítjuk a burritót: a tortillák közepére rakunk a csirkéből, mellé a sült burgonyából, a tetejére pedig quacamole szószt és egy kevés fokhagymás joghurtot oszlatunk el. Ha szeretnénk, a szószok mellé tehetünk még fűszeres salsát is. Szórjuk meg a tetejét jó vastagon reszelt vörös cheddar sajttal, ezután pedig nincs más dolgunk, minthogy szorosan feltekerjük a burritókat, és már fogyaszthatjuk is!

További két mexikói receptért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!