Isteni vendégvárónak és nasinak is - Tonhalas párnácska

A spanyoloknál és a karibi térségben igen népszerű csemege, minden létező méretben elkészítik, van, aki szendvicsként fogyasztja. Nagyon ízletes, egészséges és kimondottan laktató finomság!

Tonhalas párnácska

Hozzávalók:

A tésztához

  • 30 dkg liszt
  • 5 dk vaj
  • 2 tojás

A tonhalkrémhez:

  • 300 g tonhalkonzerv
  • vöröshagyma
  • apróra vágott kaliforniai paprika
  • 1 evőkanál szárított oregánó
  • 3 gerezd fokhagyma, zúzva
  • 2 evőkanál tejföl
  • (opcionálisan: 10-15 db fekete olajbogyó vagy kapribogyó)
  • 100 ml főzőtejszín
  • 1 evőkanál citromlé
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál olívaolaj

A post shared by Ybhelle Pena (@bellamaria_04) on

Elkészítés

A lisztet, a sót, a tojást és a vajat összedolgozzuk egy tálban. Amikor összeállt, a hűtőbe tesszük egy órára pihenni.

Addig elkészíthetjük a tonhalkrémet. Felaprítjuk a vöröshagymát, paprikát, fokhagymát és egy kis olívaolajon megpirítjuk őket. A tonhalat egy tálba öntjük és hozzáadjuk a serpenyő tartalmát, a fűszereket, a citromlevet, a tejfölt, a hagymát és a választott, apróra vágott bogyót, ha valaki szeretne beletenni és jól összekeverjük.

A tésztát kinyújtjuk 3 mm vastagságra és kb. 10 centis átmérőjű köröket szaggatunk ki. Ezekre rakjuk rá a tonhalkrémet, nagyjából egy evőkanálnyit majd összehajtjuk a végeit, akár kiflit formázva, vagy négyzetesen is csomagolhatjuk.

Ezután sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket és egy tojás sárgájával megkenjük a tetejüket. Előmelegített sütőben, nagyjából 180 fokon sütjük őket, míg 20-30 perc alatt megbarnulnak.

Még két vendégváró finomságért kattints a következő oldalra!

A post shared by Jesson Butcon (@jessonb08) on

target="_blank"> Instagram

Oldalak

Szólj hozzá Te is!