Gyerekkori favoritunk: Retró négercsók

Manapság alig lehet megtalálni a boldog polcain, pedig mennyire imádtuk anno. De sebaj, hiszen otthon minden gond nélkül, gyorsan megcsinálhatod te is.

Négercsók

Hozzávalók

  • 80 ml víz
  • 16 dkg cukor
  • 2 tk méz
  • 1 ek zselatin
  • 2 tojásfehérje
  • 10 db ostyalap (korong)
  • 10 dkg tortabevonó
  • 2 ek napraforgó olaj

Elkészítés

1. 60 ml vizet a cukorral és a mézzel felforraljuk, levesszük a tűzről.

2. A maradék hideg vízben feloldjuk a zselatint, majd hozzáadjuk az előzőleg felforralt, mézes sziruphoz. Összekeverjük, majd kicsit lehűtjük, hogy langyos legyen.

3. A tojásfehérjét habbá verjük, majd fokozatosan kevergetve hozzáadjuk a cukros masszát. Körülbelül tíz percig mixeljük, amíg kemény habbá nem válik.

4. A kész habot rányomjuk az ostyakorongokra.

5. A csokit gőz fölött megolvasztjuk (kevés olajjal).

6. Rövid ideig hagyjuk, hogy a habcsókok kicsit megszikkadjanak, majd bevonjuk őket a csokimázzal és várjuk, hogy megdermedjenek. Ha nem fogyasztjuk el őket azonnal, akkor hűtőben tároljuk. (A tárolásig - főleg, ha a család is a közelben van - mi általában már nem jutunk el, olyan hamar elfogynak.)

Még két téli finomságért kattints a következő oldalra!

Fotó:instagram

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!