Isteni mézes puszedli - Az örök kedvenc
Kevés olyan ember van, aki ne szeretné a mézes puszedlit, ezt az örök kedvencet – minden évszakban ellenállhatatlan, de a decemberi ünnepi időszakban a legjobb elmajszolni. Egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád: mutatjuk!
Hozzávalók
- 25 dkg méz
- 50 dkg liszt
- 12 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 egész tojás és 2 tojás sárgája
- 1 kk szódabikarbóna
- 1 kk fahéj
- 1 kk őrölt szegfűszeg
- reszelt narancshéj vagy citromhéj
Elkészítés
Melegítsük fel a mézet, majd oldjuk fel benne a margarint. Adjuk hozzá a többi hozzávalót: a lisztet, a cukrot, a tojásokat, a szódabikarbónát, a fahéjat, a szegfűszeget, illetve a narancs- vagy citromhéjat. Gyúrjuk simára a keveréket, és tegyük be 5 percre a hűtőbe, hogy kicsit lehűljön, összeálljon, megkeményedjen. Ha kellően lehűlt, akkor már könnyen fogjuk tudni formázni. Nyújtsuk ki fél cm vastagra, és szaggassunk belőle kerek formákat. A sütőt kenjük ki vékonyan olajjal, vagy tegyünk bele sütőpapírt, hogy ne ragadjanak oda a kis sütemények. Egymástól távol helyezzük el őket. 170-180 fokon 12 percig süssük.
Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is!