Isteni mézes puszedli - Az örök kedvenc

Kevés olyan ember van, aki ne szeretné a mézes puszedlit, ezt az örök kedvencet – minden évszakban ellenállhatatlan, de a decemberi ünnepi időszakban a legjobb elmajszolni. Egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád: mutatjuk!

Hozzávalók

  • 25 dkg méz
  • 50 dkg liszt
  • 12 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 egész tojás és 2 tojás sárgája
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 kk fahéj
  • 1 kk őrölt szegfűszeg
  • reszelt narancshéj vagy citromhéj

Elkészítés

Melegítsük fel a mézet, majd oldjuk fel benne a margarint. Adjuk hozzá a többi hozzávalót: a lisztet, a cukrot, a tojásokat, a szódabikarbónát, a fahéjat, a szegfűszeget, illetve a narancs- vagy citromhéjat. Gyúrjuk simára a keveréket, és tegyük be 5 percre a hűtőbe, hogy kicsit lehűljön, összeálljon, megkeményedjen. Ha kellően lehűlt, akkor már könnyen fogjuk tudni formázni. Nyújtsuk ki fél cm vastagra, és szaggassunk belőle kerek formákat. A sütőt kenjük ki vékonyan olajjal, vagy tegyünk bele sütőpapírt, hogy ne ragadjanak oda a kis sütemények. Egymástól távol helyezzük el őket. 170-180 fokon 12 percig süssük.

Ha tetszett a recept, akkor nyomj egy lájkot, vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: flickr

Oldalak

Egészség
Brit tudósok megállapították, hogy egy szemlátomást "hétköznapi", sok idősebb embernél előforduló tünet jelezheti előre az Alzheimer-kórt.
Lifestyle
Ha szeretsz étteremben enni és kedveled a gourmet fogásokat, akkor biztosan jártál már olyan helyen, ahol a luxuskörülmények közt felszolgált ételek egészen aprócskák voltak. Nos, ennek is megvan az...
Sztárok
Volt idő, amikor az Oscar-díjas színésznő előre rettegett a csókjelenetektől. Hathaway friss interjújában egy több évtizedes kulisszatitokba avatta be a közönséget.