Isteni meggylekvár

A meggy az egyik legfinomabb nyári gyümölcs, épp ezért érdemes belőle a hideg téli napokra is félretenni. Ennek legjobb módja a lekvárfőzés.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    1 kg magozott meggy
  • 50-60 dkg nyírfacukor

Elkészítés

A meggyet turmixoljuk össze, keverjük bele a nyírfacukrot, és állandó keverés mellett főzzük lassú lángon. Forrástól számítva mintegy 4 perccel fertőtlenített befőttesüvegekbe töltjük, és lezárjuk. A lezárt üvegeket néhány percig állítsuk a fejük tetejére, így elősegíthetjük a vákuum kialakulását.

Kóstold meg a túrókrémes-meggyes piskótatekercset!

Fotó: theculinarytaste.wordpress.com

Oldalak

Sztárok
Zsurzs Kati, a népszerű magyar színésznő 1993-ban távozott a Thália Színházból: a teátrum vezetését ekkor vette át Törőcsik Mari és Schwajda György, s a két színházi nagyágyú úgy ítélte meg, hogy a...
Fashion&Beauty
A 21 esztendős sztárcsemete természetes báját és magabiztos stílusérzékét is édesanyjától örökölte.
Lifestyle
Hűséges társat keresel a mindennapokra? Ezekkel a négylábúakkal nem foghatsz mellé. Íme!