Isteni húsgolyók gombás mártásban - Imádni fogod!

A húsgolyók önmagában is nagyon finomak, de ha gombás szósszal készítjük el, egészen isteniek lesznek! Ha kíváncsi vagy a receptjére, olvasd el cikkünket!

Hozzávalók

A húsgombóchoz

  • 80 dkg darált sertéshús
  • 1 nagy hagyma felaprítva
  • 3 ek friss aprított kapor
  • 2 db tojás
  • ¾ csésze zsemlemorzsa
  • ¼ csésze író
  • 1 ek chiliszósz
  • só, bors

A sütéshez

  • olaj

A gombamártáshoz

  • 250 g cremini gomba
  • 4 ek vaj
  • ¼ csésze liszt
  • ¼ csésze fehérbor
  • ½ csésze tejszín
  • 1 csésze húsleves

Elkészítés

A húsgolyók hozzávalóit tegyük egy tálba, dolgozzuk össze és formázzunk belőle diónyi nagyságú golyókat. Serpenyőbe öntsünk egy kis olajat, tegyük bele a golyókat és süssük át. Ha elkészültek, vegyük ki a golyókat a serpenyőből és a helyükre tegyük a vajat és szórjuk rá a felaprított gombát. 5 perc párolás után szórjuk meg liszttel a gombát, kevergessük, majd öntsük rá a bort, a tejszínt és a húslevet. Főzzük nagyjából 10 percig, majd ha kezd kissé besűrűsödni, tegyük bele vissza a húsgolyókat. Főzzük további 2 percig, tálaláskor pedig szórjuk meg egy kis petrezselyemmel vagy kaporral, és krumplipürével kínáljuk.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: lifesambrosia.com

Oldalak

  • 1
  • 2