Ilyen finom zabkekszet még nem ettél reggelire
A rezslet almás zabkeksz tökéletes választás reggelire. Könnyű elkészíteni, diétás és az íze mennyei!
Reszelt almás zabkeksz
Hozzávalók
- 240 g zabpehely
- 120 g zabpehelyliszt
- 1 ek fahéj
- 2 db tojás
- 2 db nagyobb édes alma
- 120 g kacsazsír vagy vaj
- 1 ek vaníliaaroma vagy rumaroma
- 12 g sütőpor
- 140 g natúr joghurt
- ízlés szerint pici só
- ízlés szerint folyékony édesítő
Elkészítés
- A vajat vagy a kacsazsírt olvaszd fel, üsd hozzá a tojást és keverd csomómentesre.
- Add hozzá a joghurtot és a kiválasztott aromát. (Ha édesszájú vagy, folyékony ízesítőt is adhatsz hozzá.)
- A zabpelyhet és a zablisztet mérd ki.
- Mosd meg az almákat ér reszeld le.
- A zabliszthez add hozzá a sütőport és a fahéjat, sózd, majd öntsd hozzá a tojásos masszát.
- A reszelt almát add hozzá a keverékhez, majd borítsd bele a kimért zabpelyhet.
- Nedves kézzel készíts kisebb formákat, helyezd el a sütőpapírral bélelt tepsibe, majd mehet be a 180 fokos sütőbe, és kb. 15 perc alatt kész is a zabkekszed.
- Ha maradt még masszád, akkor ismételd meg az előző lépést. Jó étvágyat!
Fotó, lead: 123rf.com
Forrás: https://cookpad.com/hu/receptek/10994671-reszelt-almas-zabkeksz?shared_a...
Van tipped, hogy melyek azok?