A recept ősrégi, de isteni: Ilyen egy tökéletes rakott karfiol

Tökéletes étel a hétköznapokra is.

Rakott karfiol

Hozzávalók:

  • 80 dkg karfiol
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 25 dkg rizs
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 6 dkg reszelt sajt
  • 1 zöldpaprika
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 3 dl tejföl
  • 2 dkg vaj
  • 1 dl tejszín
  • bors

Elkészítés:

A megtisztított és rózsáira szedett karfiolt sós vízben kb. 15 percig főzzük, aztán leszűrjük és lecsöpögtetjük. A rizst sós vízben megpároljuk. A felkockázott, kiolvasztott szalonna zsírjában megpirítjuk a darált húst a felszeletelt paradicsommal és paprikával együtt, majd sózzuk, borsozzuk. A rizst kivajazott jénai tálba tesszük, a következő rétegben egyenletesen eloszlatjuk rajta a húst és lelocsoljuk a tejszínnel. A karfiolrózsákat elrendezzük az alsó két rétegen, majd az egészet leöntjük tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal. A rakott karfiolt 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt addig sütjük, amíg megpirul az étel tetején a sajt.

Még több rakott ételért lapozz a következő oldalra!

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!