Recept

Így szerette II. Erzsébet a tojásrántottát, igazi ínyenc volt: Most te is elkészítheted magadnak a királynő kedvenc reggelijét

Hogy szerette a királynő a tojást reggel? Úgy tűnik, citromhéjjal és szerecsendióval és itt a recept is, hogy te is elkészíthesd magadnak is.

Imádta a rántottát

Igen, II. Erzsébet királynő láthatóan nagy rajongója volt a rántotta egy egyedi receptjének. Míg a citromhéjnak van értelme - a citromsav köztudottan kulcsfontosságú az ételek ízének kialakításában és fokozásában -, a szerecsendióval való kiegészítés igazán megdöbbentő lehet elsőre.

Lee Holmes, holisztikus séf és a Supercharged Food alapítója megosztotta a receptet a weboldalán, mondván, hogy egy barátja korábban a királynőnek főzött, és elárulta a receptet, amely szerintük a kedvenc rántottája volt. Lee elmondta, hogy most már állandóan ilyen rántottát készít a barátainak, azt írta: "A mama néha szerette fehérjedús reggelivel kezdeni a napot, és ezeket a tojásokat úgy csinálták, ahogyan ő különösen szerette. Egy másik dolog, amit talán nem tudtok Őfelségéről, hogy szerette a saját termesztésű és helyben termelt ételeket. Az évszakoknak megfelelő étkezés híve volt.

Rántotta két személyre

Ez a recept két személyre elegendő, és ahhoz, hogy pontosan eltaláld, nagyon ügyelned kell az összetevők minőségére - akárcsak őfelsége. Lee barátja szerint a királynő a barna tojás ízét jobban szerette a fehérnél, és néha heringgel tálalták, ami a királynő másik kedvence volt. A tojásokat is lassan kell elkészíteni, hogy krémes és csomómentes legyen. A tojáshoz a királynő gyakran fogyasztott egy csésze Earl Grey teát is, amelyhez csak egy kis tejet adott hozzá.

Lapozz a receptért!

Oldalak

Recept
Sztárok
A 2022-es Dancing with the Stars ezúttal is egy hatalmas, fergeteges hangulatú élő show-al zárult, ahol a nézők óriási meglepetéseknek lehettek szemtanúi, az est végén pedig az is kiderült, melyik...
Fashion&Beauty
Rengeteg olyan kombináció van, ami felvéve tökéletesen kiegészíti egymást. Ilyen a következőkben bemutatott ing-baseball sapka párosítás is, amivel tele van jelenleg minden közösségi oldal.
Sztárok
Katalin hercegné már túl van a negyedik X-en, emellett három gyermeket is a világra hozott, de továbbra is kirobbanó formában van, így nem meglepő, hogy sokan kíváncsiak arra, vajon mivel éri ezt el.