Így készül a tökéletes macaron - Végre nem kell elmásznom a cukrászdáig!
Ez a különleges francia édesség bizony nem piskóta, sokunknak elég nagy kihívást jelent az elkészítése. Évek óta próbálkoztam a cuki kis színes korongokkal, de csak nem akartak úgy alakulni, ahogy szerettem volna, eddig. Végre tudom, hogyan készíthetek tökéletes macaront házilag, a receptet pedig most Veled is megosztom.
Hozzávalók
- 110 g darált mandula
- 200 g porcukor
- 90 g szobahőmérsékletű tojásfehérje (előtte 4-5 napig pihentetjük a hűtőben)
- 30 g kristálycukor
- 6 csepp citromlé
- 1 kávéskanál kakaópor
A töltelékhez
- 200 g étcsokoládé
- 200 g habtejszín
- 25 g vaj
Elkészítés
Még több édes pillanatra vágysz? A második oldalon isteni desszertek várnak, lapozz!