Húsvéti receptötletünk - Joghurtos báránysült

Húsvétkor nem hiányozhat asztalunkról egy finom, kiadós húsétel. Bár a nem túl olcsó bárányt sokan nem engedhetjük meg magunknak, azonban évente egyszer megéri valami finomságot készíteni belőle. Ha még nem próbáltad volna, akkor sem lesz gondod ezzel a könnyed és egyszerű recepttel. Jó étvágyat hozzá!

Hozzávalók

A bárányhoz:

  • 1 db 1,5-2 kg-os, kicsontozott báránycomb
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg vaj
  • 1 ek rozmaring
  • 1 ek kakukkfű
  • 1 citrom leve
  • frissen őrölt feketebors
  • 3 dl natúr joghurt
  • menta
  • metélőhagyma

A pecsenyeléhez:

  • 2 ek liszt
  • 3dl bor
  • frissen őrölt feketebors

Elkészítése
A bárányhúst bevagdossuk, majd megtűzdeljük megtisztított, szeletekre vágott fokhagymával. A vajat megolvasztjuk, elkeverjük benne a finomra vágott rozmaringot és a kakukkfüvet, a kapott fűszeres vajjal megkenjük a bárányhúst. Ezután meglocsoljuk citromlével. Minden fél kilóra körülbelül húsz-huszonöt percet szánva roston megsütjük a bárányt, közben olívaolajjal meg-meglocsolgatjuk. Amikor megsült, kivesszük, egy tálra tesszük és melegen tartjuk.
A rost alá tett serpenyőből (!) kiöntjük a forró zsírt és belekeverjük a lisztet. Egy percig melegítjük, megsózzuk és borsozzuk, felforraljuk, melegen tartjuk. A joghurtot a megtisztított, szétnyomott fokhagymával, a metélőhagymával és a mentával jól elkeverjük, megfűszerezzük. A combot felszeleteljük, és a pecsenyelével, a mártással meglocsolva egyben sült burgonyával, párolt zöldbabbal vagy vegyes salátával tálaljuk.

Kóstold meg a töltött főtt tojást is!

Oldalak