Amerikai almatorta - Isteni finomság

Az alma az egyik legkedveltebb gyümölcs, és mindig megtalálható a boltokban, a piacokon. Éppen ezért remek alapanyag a sütikészítéshez.

Hozzávalók

  • 4 db édesebb alma
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • csipet só
  • 2-3 tojás (ha nagyon kicsik, akkor 3)
  • egy kevés tej
  • 25 dkg vaj és még egy kicsi a tortaforma kikenéséhez

Elkészítés
Az almákat meghámozzuk, közepes darabokra, vagy cikkekre vágjuk és kivajazott tortaformába rakjuk (egyenletesen eloszlatva). Egy tálba öntjük a lisztet, cukrot, sütőport, sót, a tojásokat és a megolvasztott vajat, majd ezeket jól összedolgozzuk. Ha túl kemény a tészta és nagyon összeáll, öntünk hozzá egy kevéske tejet, hogy lágyabb legyen. Ha kész, oszlassuk el a masszát az almán, majd toljuk a sütőbe és kb 1 óráig süssük a legalacsonyabb lángon. Közben-közben ellenőrizzük, hogy a belseje is megsült-e – egy villát szúrjunk a közepébe. Ha megsült fordítva, kiborítjuk egy tálcára, hogy az alma legyen felül.

Fahéjjal enyhén megszórva, vagy baracklekvárral tálaljuk.

Próbáld ki az almás máktortát is!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!