Recept

Hústekercs illatos borsópürével - Különleges finomság

Még nem tudod, mit főzz a családnak? Mutatunk egy szuper tippet! Ezzel a hústekerccsel és az illatos borsópürével biztosan leveszed őket a lábukról. Ha kíváncsi vagy a receptre, olvasd el cikkünket!

Mindenek előtt konyakba áztatunk egy marék aszalt szilvát, lehetőleg még előző este. A tőkehúst éles késsel csigavonalban végigvágjuk (kívülről befelé haladva), hogy egy egybefüggő húslapot nyerjünk. Őrölt mustármaggal, szegfűszeggel és sóval meghintjük, majd ezt követően felhordjuk rá a gesztenyemasszát, amit jól rányomkodunk a húsra. Ekkor egyenletesen megszórjuk a borsóval (kb. fél zacskónyival). A húslap szélére sorakoztatjuk a konyakos szilvaszemeket, majd finom, de határozott mozdulattal feltekerjük azt. A baconszeleteket sorban kifektetjük a hústekercs alá, majd pár rozmaringágat teszünk a tekercs tetejére és visszagöngyöljük a húst a másik irányba, hogy a szalonnacsíkok egybefüggő köntösként beborítsanak mindent

Video Horányi Juli, Tóth Vera, Mihályfi Luca: Tényleg nehezebb nőként a zeneiparban?

Hozzávalók

  • 2 zacskó/400 g Bonduelle Vapeur zöldborsó
  • 5 dkg vaj
  • 2 csipet őrölt szegfűszeg
  • 2 csipet mustármag
  • 1 kg comb
  • 30 dkg gesztenyepüré (nem kell natúr)
  • 25 dkg bacon
  • 1 marék aszalt szilva
  • 1 dl konyak
  • ½ dl olívaolaj
  • rozmaring
  • 1 narancs leve

Elkészítés

Mindenek előtt konyakba áztatunk egy marék aszalt szilvát, lehetőleg még előző este. A tőkehúst éles késsel csigavonalban végigvágjuk (kívülről befelé haladva), hogy egy egybefüggő húslapot nyerjünk. Őrölt mustármaggal, szegfűszeggel és sóval meghintjük, majd ezt követően felhordjuk rá a gesztenyemasszát, amit jól rányomkodunk a húsra. Ekkor egyenletesen megszórjuk a borsóval (kb. fél zacskónyival). A húslap szélére sorakoztatjuk a konyakos szilvaszemeket, majd finom, de határozott mozdulattal feltekerjük azt. A baconszeleteket sorban kifektetjük a hústekercs alá, majd pár rozmaringágat teszünk a tekercs tetejére és visszagöngyöljük a húst a másik irányba, hogy a szalonnacsíkok egybefüggő köntösként beborítsanak mindent.

Tűzállóedénybe kevés olajat és konyakot öntünk, majd ráfektetjük a töltött húst. Egy-másfél órán át 180 °C-on sütjük, az első 40 percben fólia alatt. Másfél zacskó zöldborsót 3 percig hevítünk vaj kíséretében, miközben megszórjuk sóval és őrölt szegfűszeggel, majd a tejszínnel összemixeljük.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Oldalak

Recept
Christmas
Belegondolni is bizarr, de a mai tizenéveseknek már nem is lehetnek személyes emlékeik a fehér karácsonyról. Vajon eljön még az idő, amikor december utolsó fehében vastag hótakaró borítja majd...
Christmas
A kisgyerekes családok karácsonyfaválasztása külön odafigyelést igényel. Vannak fajták, amelyek sokkal biztonságosabbak, tartósabbak és kevésbé szúrnak – mások viszont kifejezetten kerülendők, ha...
Lifestyle
A legtöbben azt hiszik, a WC tisztán tartása csak a belső felület alapos suvickolásáról szól. Pedig van egy olyan pontja a csészének, amit szinte senki nem tisztít rendszeresen – és itt gyűlik össze...
Egészség
A hideg időszakban különösen fontos, hogy óvd az egészségedet, ehhez pedig nem feltétlenül kell egyből a gyógyszeres dobozhoz nyúlnod – természetes alapanyagok is nagy segítségedre lehetnek.
Sztárok
A Tankcsapda dobosa, Fejes Tamás nyerte az egyik fontos licitet a Kincsvadászokban, és emiatt elő is húzott egy viccet.
Sztárok
György, Sarolta és Lajos csak korlátozott időt tölthetnek nagyapjukkal, a királlyal, aminek hátterében érthető okok állnak, még ha elsőre talán meglepő is erről hallani.