Húsleves csirkéből: Így lesz a legfinomabb a család kedvenc eledele!
Nálatok sem telhet el hétvége nélküle?
Húsleves
Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 5 répa
- 3 petrezselyemgyökér
- 1 nagy fej hagyma
- 1 kisebb zeller
- 1 karalábé
- 1 paprika
- 1 cs petrezselyemzöld
- 1 leveskocka vagy szárított zöldségkeverék
- só
- egész bors
Elkészítés:
A megtisztított csirkét egy nagyobb edénybe tesszük, majd vízzel felöntve nagy lángon felforraljuk. Ezután leszedjük a habot és takarékra vesszük a lángot. A megtisztított hagymát, répát és petrezselyemgyökeret egyben, a zellert és a karalábét nagyobb darabokban, a paprikát pedig a magjától megfosztva tesszük a levesbe. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a leveskockát vagy meghintjük a zöldségkeverékkel, és lassú tűzön, gyöngyözve, a hús és a zöldségek puhulásáig főzzük. Mielőtt elzárnánk a leves alatt a lángot, beledobjuk a csokor petrezselymet, amivel kb. 1 percig még főni hagyjuk. Cérnametélttel vagy csigatésztával kínáljuk.