Húsleves csirkéből: Így lesz a legfinomabb a család kedvenc eledele!

Nálatok sem telhet el hétvége nélküle?

Húsleves

Hozzávalók:

  • 1 egész csirke
  • 5 répa
  • 3 petrezselyemgyökér
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 kisebb zeller
  • 1 karalábé
  • 1 paprika
  • 1 cs petrezselyemzöld
  • 1 leveskocka vagy szárított zöldségkeverék
  • egész bors

Elkészítés:

A megtisztított csirkét egy nagyobb edénybe tesszük, majd vízzel felöntve nagy lángon felforraljuk. Ezután leszedjük a habot és takarékra vesszük a lángot. A megtisztított hagymát, répát és petrezselyemgyökeret egyben, a zellert és a karalábét nagyobb darabokban, a paprikát pedig a magjától megfosztva tesszük a levesbe. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, beledobjuk a leveskockát vagy meghintjük a zöldségkeverékkel, és lassú tűzön, gyöngyözve, a hús és a zöldségek puhulásáig főzzük. Mielőtt elzárnánk a leves alatt a lángot, beledobjuk a csokor petrezselymet, amivel kb. 1 percig még főni hagyjuk. Cérnametélttel vagy csigatésztával kínáljuk.

További levesekért lapozz következő oldalra!

Fotó és leadfotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!