Hűsítő epres-mézes limonádé - Recept

Az eperszezonban nincs is jobb, mint a kánikulát egy finom limonádéval messzire űzni. Íme egy villámgyorsan elkészíthető és mennyei üdítő, mely a nyár slágere lesz!

Hozzávalók

  • 4 csészényi eper
  • 2 citrom
  • fél csésze méz
  • 1,5 liter víz
  • jégkockák

Elkészítés

Az epret mossuk meg, majd a mézzel és egy csészényi vízzel tegyük a turmixgépbe, majd jó alaposan dolgozzuk össze. A citrom levét facsarjuk ki és adjuk az eperes keverékhez. Az epres alapú limonádét töltsük egy nagy kancsóba, majd öntsük hozzá a többi vizet is. A limonádét díszíthetjük pár félbevágott eperrel és citromszelettel, majd tegyük egy kis időre hűtőbe. Tálaláskor a jégkockákról se feledkezzünk meg!

Fotó: laylita.com

Oldalak

Lifestyle
A Fővárosi Állat- és Növénykert április 19. és 21. között rendezi meg a Föld Fesztivált, amelyen látványetetésekkel, állatbemutatókkal, állattréningekkel és kézművesprogramokkal várják a látogatókat...
Utazás
Három autó, egy gyalogos: meg tudod határozni az áthaladás pontos sorrendjét?
Utazás
Vannak slágerországok, amiket a magyarok imádnak meglátogatni az előszezonban. Közben már érdemes lesz kigondolni, külföldön, vagy belföldön kapcsolódnánk-e ki a nyáron.