Hűsítő eperkrémleves tejszínnel - Recept

Ez a főzés nélkül, gyorsan elkészíthető finomság a gyümölcsök rajongóinak igazi kedvencévé válhat. Ebben a melegben jól esnek a friss, hideg fogások, az eperkrémleves tökéletes választás lehet a nyári időszakban is. Receptünkért olvass tovább!

Hozzávalók

  • 50 dkg eper
  • 2 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 2 teáskanál méz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • mentalevél
  • reszelt citromhéj

Elkészítés

Az epret alaposan megmossuk, megpucoljuk, félbevágjuk, majd beletesszük a turmixgépbe a többi hozzávalóval együtt. Ízlés szerint pürésítjük, attól függően mennyire sűrű levest kívánunk. Néhány órába a hűtőbe tesszük, hiszen hidegen a legfinomabb! Tejszínhabbal, friss eperszeletekkel tálaljuk.

Ezt is ajánljuk: Barack krémleves

Fotó: nutritiouslife.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!