Ínycsiklandó húsétel ebédre: Krémsajtban sült sertéskaraj
Tökéletes főétel, amitől mind a tíz ujjad megnyalod majd.
Krémsajtban sült sertéskaraj - Hozzávalók
- 60 kdg sertéskaraj
- 1-1 darab zöld és piros kaliforniai paprika
- 50 dkg natúr krémsajt
- 1 csokor petrezselyem
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- olaj
- só, bors
Elkészítés:
A karajból kisebb szeleteket vágunk, kissé kiklopfoljuk, sózzuk, majd egy magasabb falú tepsibe helyezzük. A paprikákat felkockázzuk és egy kevés olajon lepirítjuk. Egy keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a krémsajtot, sót, borsot, felaprított petrezselymet, zúzott fokhagymát és végül az egész tojást. Összekeverjük, majd az összes szószt ráöntjük a húsra. 170 fokos előmelegített sütőben nagyjából 30-40 percet sütjük, hogy szépen lepiruljon a teteje is.