Egy tartalmas vacsora a magyar konyha szerelmeseinek: Hortobágyi húsos palacsinta

Íme, az eredeti recept.

Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 10 kanál liszt
  • 1 db tojás
  • 5 dl ásványvíz

A töltelékhez:

  • 50 dkg darált borjúhús
  • 2 fej hagyma
  • 3 dl tejföl
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 ek liszt
  • só, bors

Elkészítés:

A palacsintához a lisztet egy csipet sóval egy nagyobb tálba tesszük, egyik szélére a vizet öntjük, másik szélére pedig a tojást ütjük. A tojás felől indulva egy fakanál segítségével összekeverjük az egészet úgy, hogy a vizet apránként adagoljuk a masszához, amíg csomómentes tésztát nem kapunk. A palacsintatésztát negyed óráig pihentetjük, majd egy kiolajozott serpenyőben közepes lángon kisütjük. A töltelékhez elkészítjük a pörkölt alapját: az apróra kockázott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a darált húst. Amikor a borjú kifehéredett, lehúzzuk a ragut a tűzről, és hozzákeverjük a pirospaprikát. Felengedjük egy kevés vízzel az egészet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Amikor a hús már puha, kiszedjük a szaftból, amit félreteszünk. A húshoz körülbelül 1 dl tejfölt keverünk, amivel pár perc alatt állandó kavargatás mellett összefőzzük. A szaftot leturmixoljuk, majd egy edényben a liszttel és a maradék tejföllel behabarjuk. A palacsinta közepére halmozunk egy adagot a húsból, két szélét ráhajtjuk, a másik irányból pedig feltekerjük. Ha az összes palacsintát megtöltöttük, egy tűzálló edénybe egymásmellé helyezzük őket, leöntjük a szafttal, és előmelegített sütőben körülbelül 10 perc alatt megsütjük. Tálaláskor tejföllel kínáljuk.

További két darált húsos receptért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!