Holland sajtleves
Ehhez a mennyei sajtleveshez tökéletesen illik a ropogós kiflikarika, amitől csak még ízletesebb lesz ez fogás.
Hozzávalók
- 40 g vaj
- 40 g liszt
- 200 ml száraz fehérbor
- 1 db húsleveskocka
- 3 gerezd fokhagyma
- 200 ml tejföl
- 100 g reszelt füstölt sajt
- 2 tojás sárgája
- só, őrölt bors
Elkészítés
Készítsünk világos rántást a vajból és a lisztből, majd engedjük fel 800 ml hideg vízzel és a száraz fehérborral. Habverővel keverjük simára. Tegyük bele a húsleveskockát, és ízesítsük apróra vágott fokhagymával, őrölt borssal és sóval. Forraljuk fel, majd főzzük alacsony hőfokon 8-10 percig. Tegyük a füstölt sajtot, a tejfölt és a tojássárgáját egy keverőtálba. Jól dolgozzuk össze, majd öntsük a masszát egy levesestálba.