Így készíthetsz daragaluskát

A daragaluska az egyik legfinomabb levesbetét, mégis sokan nem tudjuk, hogyan is kell készíteni. Ez a probléma most azonban megoldódik.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    1 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg búzadara

Elkészítés

Jól keverjük el a tojást a vajjal, majd adjuk hozzá a búzadarát, sózzuk meg, majd forró sós vízbe egy kávéskanál segítségével szaggassunk kisebb galuskákat belőle. Nagyon lassú tűzön forralva főzzük puhára.

Ha hús mellé köretnek készítjük, akkor a megadott mennyiségnek a kétszeresét készítsük, és egy evőkanállal szaggassuk ki.

Fotók: gasztrotrend.hu

Oldalak

Sztárok
Úgy néz ki, hogy Demcsák Zsuzsa is eljutott arra a pontra, hogy nem szeretné kiteregetni a magánéletét, de azért néhány titkot mégis megtudtunk a szerelméről.
Lifestyle
Talán még a párunknak sem szoktuk elmesélni, ha általában valamilyen szexuális tartalmú álmunk van, pedig lehetnek rejtett jelentései. Most megmutatjuk, hogy mit jelenthet például, ha az előző...
Sztárok
A JAG-Becsületbeli ügyek az első számú katonai dráma volt a tévében, ami milliókat vonzott a képernyőket elé. Lassan 20 éve annak, hogy véget ért a sorozat és azóta elképesztően megváltoztak a...