Francia melegszendvics

Ha már unjuk a megszokott melegszendvicset, akkor próbáljuk ki az alábbi receptet, és egy újabb étellel egészíthetjük ki a kedvenc ételeinket tartalmazó listánkat.

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 8 szelet kenyér
  • 30 g dijoni mustár
  • 4 szelet sonka
  • 125 Maasdam sajt
  • 2 tojás
  • 50 ml tej
  • 2 ek napraforgóolaj
  • só, őrölt bors

Elkészítés

Kenjünk meg 4 szelet kenyeret a dijoni mustárral, tegyünk rá egy-egy szelet sonkát és egy-egy szelet sajtot, majd fedjük le a maradék 4 szelet kenyérrel. Verjük fel a tojásokat a tejjel egy mélytányérba és ízesítsük sóval, borssal.

Forrósítsunk fel 2 evőkanálnyi napraforgó olajat egy serpenyőben. Tegyük a szendvicseket a tojáskeverékbe, és hagyjuk benne állni 1 percig, majd fordítsuk meg.

Helyezzük a szendvicseket a serpenyőbe, süssük 3-4 percig mindkét oldalát, míg aranybarnára sül és a sajt ráolvad.

Fotók: macaroniandcheesecake.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!