Brokkolis lepény

Ahhoz, hogy miénk legyen egy világbajnok vacsora, készüljünk fel az ételkészítésre! Hogy mivel? Többek között pontos bevásárlólistával és könnyen beszerezhető alapanyagokkal.

Hozzávalók

    Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
  • 30-35 dkg fagyasztott leveles tészta
  • 50 dkg brokkoli
  • 1 ek. MAGGI Ízvarázs ételízesítő – sok zöldséggel
  • 20 dkg sonka
  • 4 db tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál mustár
  • só, bors

Elkészítés

A leveles tésztát akkorára nyújtjuk, hogy egy kerek sütőforma alját és oldalát is kibéleljük. A tésztát villával megszurkáljuk és kb. 15 percre a hűtőbe tesszük. Majd a tésztára sütőpapírt teszünk, megszórjuk száraz babbal és előmelegített sütőben, 180 fokon, 10 percig „vakon” sütjük. Majd a sütőpapírt és a babot eltávolítjuk.

A brokkolit rózsáira szedjük, szárát vékonyan felkarikázzuk, majd forrásban lévő ételízesítővel ízesített vízben kb. 4-5 perc alatt roppanósra főzzük. Lecsöpögtetjük. A tojásokat szétválasztjuk. A sajtot lereszeljük.

A brokkolit és a sonkát összekeverjük, majd a tésztára rakjuk. A tojássárgájához keverjük a reszelt sajtot, a tejszínt és a mustárt, sóval és borssal ízesítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és az előzőekhez óvatosan hozzákeverjük. Az egészet a sonkás brokkolira öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Ezt is ajánljuk: Fűszeres csirkemell rízzsel - Katt ide!

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg másokkal is, vagy nyomj egy lájkot!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!