Brokkolis lepény

Ahhoz, hogy miénk legyen egy világbajnok vacsora, készüljünk fel az ételkészítésre! Hogy mivel? Többek között pontos bevásárlólistával és könnyen beszerezhető alapanyagokkal.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    30-35 dkg fagyasztott leveles tészta
  • 50 dkg brokkoli
  • 1 ek. MAGGI Ízvarázs ételízesítő – sok zöldséggel
  • 20 dkg sonka
  • 4 db tojás
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál mustár
  • só, bors

Elkészítés

A leveles tésztát akkorára nyújtjuk, hogy egy kerek sütőforma alját és oldalát is kibéleljük. A tésztát villával megszurkáljuk és kb. 15 percre a hűtőbe tesszük. Majd a tésztára sütőpapírt teszünk, megszórjuk száraz babbal és előmelegített sütőben, 180 fokon, 10 percig „vakon” sütjük. Majd a sütőpapírt és a babot eltávolítjuk.

A brokkolit rózsáira szedjük, szárát vékonyan felkarikázzuk, majd forrásban lévő ételízesítővel ízesített vízben kb. 4-5 perc alatt roppanósra főzzük. Lecsöpögtetjük. A tojásokat szétválasztjuk. A sajtot lereszeljük.

A brokkolit és a sonkát összekeverjük, majd a tésztára rakjuk. A tojássárgájához keverjük a reszelt sajtot, a tejszínt és a mustárt, sóval és borssal ízesítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és az előzőekhez óvatosan hozzákeverjük. Az egészet a sonkás brokkolira öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Ezt is ajánljuk: Fűszeres csirkemell rízzsel - Katt ide!

Ha tetszett az írás, kérlek oszd meg másokkal is, vagy nyomj egy lájkot!

Oldalak

Sztárok
Anne Hathaway igazán nosztalgikus hangulatba került a Neveletlen hercegnőt visszanézve, a színésznő el is érzékenyült karrierje kezdetére visszatekintve, valamint azt is elárulta, hogy az egyik...
Lifestyle
A Mars titkai folyamatosan meglepetést okoznak a kutatóknak. Most az InSight űrszonda adatai szállították a nagy leleplezést!
Lifestyle
A Halak belemegy egy titkos viszonyba. Hétvégi szerelmi horoszkóp!