Héjában sült burgonya rukkolával - Klasszikus finomság újragondolva

Talán nincs is olyan, aki ne szeretné a héjában sült burgonyát! Egy kis rukkolával és öntettel megbolondítva pedig ellenállhatatlan lesz! Próbáld ki még ma!

Hozzávalók

A burgonyához

  • 2 nagyobb burgonya
  • tengeri só
  • vaj vagy olívaolaj
  • 2 nagy marék rukkola

Az öntethez

  • 1 ek tárkonyecet
  • 1 tk dijoni mustár
  • 1 tojássárgája
  • 100 ml olívaolaj
  • 2 ek reszelt parmezán
  • 2 tk frissen facsart citromlé

Elkészítés

A burgonyát dörzsöljük és mossuk meg alaposan, majd szurkáljuk meg egy villával és szórjuk meg alaposan sóval. 200 fokra előmelegített sütőben süssük meg. Közben készítsük el hozzá az öntetet: keverjük el a mustárt, az ecetet, a tojássárgáját, az olívaolajat és egy csipet sót. Végül keverjük hozzá a reszelt sajtot és a citromlevet. A burgonyák tetején vágjunk késsel egy kereszt alakú mélyebb vonalat, majd kézzel kissé nyomjuk be a végeit, így kinyílik. Ha szükséges, egy kisebb kanállal kanalazhatunk ki belőle, hogy maradjon hely a tölteléknek. Ezután a mélyedésbe tegyük a megmosott rukkolát és öntsük rá az öntetet.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: kitchenpoliglotta.wordpress.com

Oldalak

Sztárok
Úgy néz ki, hogy Demcsák Zsuzsa is eljutott arra a pontra, hogy nem szeretné kiteregetni a magánéletét, de azért néhány titkot mégis megtudtunk a szerelméről.
Lifestyle
Talán még a párunknak sem szoktuk elmesélni, ha általában valamilyen szexuális tartalmú álmunk van, pedig lehetnek rejtett jelentései. Most megmutatjuk, hogy mit jelenthet például, ha az előző...
Sztárok
A JAG-Becsületbeli ügyek az első számú katonai dráma volt a tévében, ami milliókat vonzott a képernyőket elé. Lassan 20 éve annak, hogy véget ért a sorozat és azóta elképesztően megváltoztak a...