Egészséges, olcsó és pofonegyszerű: Íme a legfinomabb sajtos kenyér receptje

Nincs finomabb a frissen sült házi kenyérnél.
Sajtos kenyér
Hozzávalók:
- 3 dl víz
- 1 ek cukor
- 1 mk só
- 44 dkg liszt
- 10 dkg rozsliszt
- 1 ek lenmag
- fél csomag friss élesztő
- 1 mk étolaj
- 1 mk ecet
- 15 dkg reszelt sajt
- 1 db tojássárgája, pici vízzel elkeverve
Elkészítés:
Az összes hozzávalót (kivéve a tojássárgáját és a sajtot) kenyérsütő gépben, kelesztő programon megkelesztjük, majd a tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, és 8 egyenlő részre vágjuk (ha nincs kenyérsütőnk, kézzel is bedagaszthatjuk a tésztát). A téglalapokból golyókat formázunk, majd nyújtófával ovális alakúra, ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Ezután ismét kelesztjük, majd 30 perc elteltével a tetejét a tojássárgájás keverékkel megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, közepes lángon 20 perc alatt készre sütjük.