Házi mogyoróvaj - Recept

A boltok polcain számtalan hasonló krémes finomság található, de érdemes egyszer otthon is elkészíteni. Garantáltan a család kedvence lesz!

Hozzávalók

  • 500 g pörkölt sótlan földimogyoró
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • csipet só

Elkészítés

Minden hozzávalót összekeverünk, majd kisebb adagonként turmixgépben pépesre őröljük. őröljük, amíg finom krémmé nem pürésedik. Ha kész, egy tiszta, légmentesen záródó üvegbe töltjük. Hűtőben tároljuk, így akár 1 hónapig is eláll.

Ezt is ajánljuk: Egreslekvár ribizlivel

Fotó: ideastream.org

Oldalak

Lifestyle
Sokan kihagyják ezt a jelentéktelennek tűnő, ámde annál fontosabb lépést a sonkafőzés során. Vajon te is itt hibáztál eddig?
Sztárok
Ha ezt túl fogja élni Krausz Gábor és Mikes Anna szerelme, akkor valószínűleg mindent. A sztárpáros igyekezett megnyugtatni a rajongókat.
Sztárok
Gal Gadot nem sokat beszél a magánéletéről, így senkit sem lepett meg, mikor kiderült: nemrég a legnagyobb titokban hozta világra negyedik gyermekét. A DC sztárja most friss fotóval jelentkezett az...