Egreslekvár ribizlivel - Recept

Nem is gondolnánk, hogy ezek a fanyar bogyós gyümölcsök ilyen kellemes ízt alkotnak egymás mellett. Lekvárként összefőzve igazán különleges kombinációt nyerhetünk belőlük. Íme a recept, melynek segítségével te is elkészítheted!

Hozzávalók

  • 70 dkg piros egres
  • 30 dkg piros ribizli
  • 1 kg befőző cukor
  • 3 evőkanál gyümölcspálinka

Elkészítés

A gyümölcsöket megmossuk, megtisztítjuk, majd egy lábosban összekeverjük. Hozzáöntjük a befőzőcukrot és gyakori kevergetés mellett felforraljuk. A forrástól számítva még 4-5 percig főzzük. Keverjük hozzá a pálinkát, majd üvegekbe töltve tároljuk. Ügyeljünk arra, hogy légmentesen lezárjuk. Hűvös helyen tároljuk!

Ezt is ajánljuk: Ínycsiklandó egresleves

Fotó: threesquarechef.com

Oldalak

Lifestyle
Egyetlen dologra érdemes fókuszálnod, amiből rögtön leszűrhető, ha a beszélgetőpartnered épp megpróbál átverni téged.
Utazás
Home&Design
Végre egy ház, amit tényleg bárhova magaddal vihetsz, felépítése ugyanis csupán 6 órába telik. A belső tereitől pedig egyenesen padlót fogsz.