Limoncello - Recept

Az olaszok tradicionális itala, tulajdonképpen egy egyszerűen elkészíthető citromlikőr. Az itáliai Amalfi partszakaszról származik, itt teremnek ugyanis a legjobb citromok. Készítsd el te is!

Hozzávalók

  • 500 ml 70%-os etil alkohol
  • 4 db citrom
  • 200 g kristálycukor
  • 400 ml víz

Elkészítés

A citromokat mossuk meg forró víz alatt, majd töröljük szárazra őket. Egy hámozóval válasszuk le a citromokról a héj felső, sárga rétegét. Ügyeljünk rá, hogy a fehér rész ne kerüljön az italba, attól ugyanis igen keserű lesz. A héjakat egy kancsóba tesszük, és ráöntjük az alkoholt. A kancsót két rétegben, alaposan lezárjuk fóliával, amit befőttes gumival is rögzítünk, majd 14 napon át érleljük. A 14. napon a cukrot sziruppá főzzük a vízzel, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A szirupot addig forraljuk, míg annyi víz elforr róla, hogy az oldat tömege 450 gramm lesz. A kihűlt cukorszirupot az alkoholos alaphoz keverjük, majd az így kapott italt jól zárható üvegbe szűrjük. Jéghidegen fogyasztva a legfinomabb!

Ezt is ajánljuk: Brazil limonádé

Fotó: italymagazine.com

Oldalak

Lifestyle
Közösségi költségvetésből új zebra épül Budapesten. Ezen a helyen nem kell többet aluljárózni.
Lifestyle
Továbbra is nagy félelmek vannak az akkumulátorgyárakkal kapcsolatban. Most szakértők bevonásával igyekeztek helyretenni néhány kérdést.