Házi diós-mandulás müzli - Recept

Laktató, finom és fillérekből elkészíthető! Ennél egyszerűbb és könnyebben variálhatóbb receptet keresve se találhatsz!

Hozzávalók

  • 150 g zabpehely
  • 70 g mandula
  • 70 g napraforgómag
  • 70 g dió
  • 100 g méz
  • 50 ml olívaolaj
  • 45 g cukor
  • 3 csipet só

Elkészítés

Törjük durvára a magvakat, majd minden hozzávalót keverjünk össze egy nagy tálban. Sütőpapírral bélelt tepsire terítsük ki a masszát, majd 150 fokra előmelegített sütőben 45 percen át pirítsuk. Amíg barnulnak, többször is forgassuk át a keveréket, hogy egyenletesen piruljon. Ha kész, hagyjuk teljesen kihűlni, majd befőttesüvegben tároljuk.

Ezt is ajánljuk: Császármorzsa

Fotó: pattysfood.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Tavasszal mindannyian szeretünk olyan ruhadarabokba bújni, melyek stílusosak, de mégis képesek meleget nyújtani a változékony időjárás ellen. Ilyen alapdarabok a kardigánok is, melyek kényelmesek és...
Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...