Hazai ízek: :Töltött paprika

Nincs is jobb, mint egy jól elkészített töltött paprika, amely igazi magyar specialitás. Ha hazai ízekre vágysz, készítsd el receptajánlatunkat!
Hozzávalók:
• 8 nagy zöldpaprika
• 6 evőkanál vaj
• 1 nagy, kockára vágott vöröshagyma
• 675 g darált marhahús
• só
• őrölt fekete bors
• 1 pohár fehér rizs
• 3,75 l paradicsomlé
Elkészítés:
Jól mossuk meg a paprikákat. Kör alakú bevágást ejtünk a száruknál, és így kivesszük azt a magokkal együtt. Mossuk ki az üres paprikák belsejét. Serpenyőben vaja olvasztunk és üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Keverőtálban a húst a párolt hagymával jól átgyúrjuk. Sóval és borssal ízesítjük, és lassan hozzáadjuk a rizst is. Összekeverjük. Ezt a keveréket töltjük a paprikákba. A nyílásnál olajjal kenjük meg a tölteléket. Lábasba helyezzük a töltött paprikákat, 2 centi helyet hagyva az edény tetején. Paradicsomszósszal ellepjük. A kimaradt húsos keverékből kisebb labdákat formálunk, és ezeket is az edénybe tesszük. Kis lángon, 2-3 órát főzzük. 20-45 percenként kavarjuk meg. Amikor kész, s paradicsomlé sűrűbb szósszá alakul, a paprikák megrepednek.